FAQ
Virkamiesyhdistyksen pääluottamusmies on paikallisneuvotteluissa ehdottanut eräiden viranhaltijoiden palkkojen tarkistamista. Voiko hän käsitellä tätä asiaa myös kunnanhallituksessa?
Henkilö on esteellinen edustusjäävin perusteella, jos hän tai hänen läheisensä avustaa tai edustaa asianosaista tai sitä, jolle asian ratkaisusta on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa (hallintolaki 28.1 §, kohta 2). Tämä esteellisyysperuste rajoittuu yleensä siihen asiaan, jossa henkilö tai hänen läheisensä avustaa tai edustaa henkilöä tai yhteisöä, joka on asianosainen tai hyödyn saaja tai vahingon kärsijä.
Pääluottamusmies edustaa järjestön jäseniä, joille asian ratkaisusta nähtävästi on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa. Tämän vuoksi hän olisi esteellinen kunnanhallituksessa käsittelemään työsuhdekorjausta, jos hän on jo edustanut paikallisneuvotteluissa työntekijäpuolta.
Aiheesta lisää verkkopalvelussamme
Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä kysymykset
- Olenko lautakunnan jäsenenä esteellinen osallistumaan lausunnon käsittelyyn, kun olen itse tehnyt oikaisuvaatimuksen?
- Sivistyslautakunta käsittelee koulun lakkauttamista. Yhdellä lautakunnan jäsenellä on lapsi tässä lakkautusuhan alla olevassa koulussa. Onko päättäjä esteellinen käsittelemään tätä asiaa?
- Lautakunnan jäsen on tehnyt kuntalaisaloitteen oikeusministeriön palvelun kautta. Se sisältää aloitteen koulujen liikuntatuntien kehittämisestä kunnassa. Asia tulee nyt esille sivistyslautakunnassa. Onko kyseinen päättäjä esteellinen?