Sähköinen oikaisuvaatimuslomake käytössä oppilas- ja opiskelija-asioille sekä varhaiskasvatuksen tukipalveluille

Muutoksenhakuprosessin sujuvoittamiseksi aluehallintovirastojen oikaisuvaatimusmenettelyssä on otettu kesällä 2024 käyttöön sähköinen oikaisuvaatimuslomake. Kuntien ja kuntayhtymien on varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjinä huomioitava muutos ohjeissaan. 

Kuntien ja kuntayhtymien varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjinä on lisättävä oikaisuvaatimusohjeisiin aluehallintoviraston yhteystietojen lisäksi sähköinen asiointi. Linkkeinä voi hyödyntää aluehallintovirastojen sähköisen asiointipalvelun kuvausta ja sähköistä lomaketta.

Asiointikanava löytyy aluehallintoviraston verkkosivuilta seuraavaa polkua pitkin: www.avi.fi -> Henkilöasiakas -> Oikaisuvaatimukset -> Sähköinen asiointi. 

Kuntaliiton oikaisuvaatimusohjemalleja päivitetty

Olemme lisänneet sähköisen asiointiväylän Kuntaliiton oikaisuvaatimusohjemalleihin varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen toimialalla

Oikaisuvaatimuksella voi hakea muutosta aluehallintovirastolta tiettyihin oppilasta ja opiskelijaa sekä varhaiskasvatuksessa olevan lapsen tukea ja tukipalveluita koskeviin päätöksiin. 

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Muutoksenhakuohjemallit varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen toimialalla

Erikoislainsäädäntöön sisältyvät muutoksenhakusäännökset syrjäyttävät kuntalaissa säädetyn muutoksenhaun. Lue lisää

Kuntamarkkinat 18.-19.9.2024!

Kuntamarkkinat tarjoaa vuosittain kahden päivän ajaksi monipuolista ja ajankohtaista tietoa. Kuntamarkkinat on ideoita pulppuava julkisen sektorin vuoden suurin foorumi, joka järjestetään Kuntatalolla Helsingissä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!