Kuntaliiton asiakastutkimus: Luottamus ja tunnettuus kasvussa
Kuntaliiton asiakkaille eli kuntakentän johdolle tehdyn asiakastutkimuksen tulokset osoittavat vahvaa luottamusta Kuntaliittoa kohtaan: peräti 83 prosenttia asiakkaistamme luottaa Kuntaliittoon toimijana. Lisäksi 69 prosenttia kokee, että heidän tarpeensa ymmärretään hyvin.
Tutkimuksen perusteella 61 prosenttia kokee toiminnan pysyneen ennallaan, mutta 28 prosenttia arvioi sen parantuneen viimeisen vuoden aikana. Parantumisen syiksi mainittiin muun muassa aktiivinen edunvalvontatyö, kasvava näkyvyys, lisääntynyt viestintä sekä ajantasaisuus.
Kaikkien palveluidemme tunnettuus kasvoi
Tulokset osoittavat, että kaikkien Kuntaliiton palveluiden tunnettuus on lisääntynyt merkittävästi. Tunnetuimmat palvelut ovat tällä hetkellä neuvontapalvelut ja viestintä kunnille. Erityisesti viestintä kunnille -palvelun tunnettuus on kasvanut merkittävästi.
Tunnettuus on kasvanut selvästi kaikissa asiakasryhmissä. Merkittävin kasvu tunnettuudessa on tapahtunut viestinnän, tapahtumien ja edunvalvonnan osalta. Heikommin tunnetaan kehitystoiminta, verkostot ja tietopalvelut.
Suositteluhalukkuus (NPS) on mittaushistoriamme korkein
Kuntaliiton Net Promoter Score (NPS)* on vuonna 2024 noussut arvoon 39. Tämä on selkeä parannus verrattuna edellisiin tutkimusvuosiin, sillä vuonna 2022 NPS oli 30 ja vuonna 2021 25. Tänä vuonna vastaajista 50 prosenttia antaa arvion 9-10 ja 28 prosenttia arvion 8.
Tulokset osoittavat, että asiakkaiden halukkuus suositella Kuntaliittoa on kasvanut johdonmukaisesti viime vuosien aikana, mikä kertoo lisääntyvästä tyytyväisyydestä ja luottamuksen vahvistumisesta palveluita kohtaan.
Taustaa tutkimuksesta
Teetimme maalis-huhtikuussa 2024 tutkimuksen, jolla selvitimme Kuntaliiton asiakkaiden tyytyväisyyttä toimintaamme. Edellisen kerran tutkimus tehtiin vuonna 2022.
Tutkimukseen osallistui yhteensä 396 vastaajaa: kuntien valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajisto, kuntajohtajat, koulutuskuntayhtymien, maakuntaliittojen johtajat, Kuntaliiton luottamushenkilöt (valtuuskunnan, hallituksen ja neuvottelukuntien jäsenet), strategia-, kehitys- ja toiminnanjohtajat sekä kaupunkien johtoryhmien jäsenet. Tutkimuksen toteutuksesta vastasi Innolink Research Oy.
Uutta Kuntaliitolta
Kuntavaalit ovat suosituin tapa vaikuttaa, mutta kuntalaiset haluavat vaikuttaa myös vaalien välillä
NuoDon matkassa – mitä nuorisotyön tilastointi ja dokumentointijärjestelmän kehittäminen opetti?
Totta ja tarua tekoälyltä, toiveita Kuntaliitolta
Kalenterivuosi 2024 - kuntien verotulojen uusi alku
Vieraskielisten opiskelijoiden määrä kasvaa lukiokoulutuksessa
Kuntalaistutkimus 2024: Kuntapalveluja arvostetaan - kirjastot suomalaisten kestosuosikkeja
Minne harkkarit kilisevät?
Kunnat ja kaupungit aktiivisia EU-hanketoteuttajia
Kuntavaalit 13.4.2025
Kuntaliitto kampanjoi kuntavaaleissa kuntien ja kaupunkien roolin esiin nostamiseksi. Onneksi on kunnat!
Mukaan verkostoperuskoulu-hankkeen päätösseminaariin!
Hankkeessa on haettu uudenlaisia ja joustavia ratkaisuja sekä yhteistyötä koulutuksen saatavuuden ja saavutettavuuden turvaamiseksi.
Kuntajuridiikan ytimessä: Turpakäräjät Live
Webcast-sarjamme tarjoaa kuntajuridiikan näkökulmia ajankohtaisiin teemoihin.
Muutoksenhakuohjemallit varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen toimialalla
Erikoislainsäädäntöön sisältyvät muutoksenhakusäännökset syrjäyttävät kuntalaissa säädetyn muutoksenhaun. Lue lisää
Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan
Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.