Kuntapäättäjä liveissä käsitellään demokratiaa ja johtamista
Webinaareissa käsitellään kuntien päätöksentekoa, johtamista, organisoitumista sekä demokratiaa ja luottamushenkilötoimintaa.
Uusi Kansallinen kestävän kehityksen tiekartta on suunnitelma siitä, millaisilla toimilla Suomi ja suomalainen yhteiskunta etenee kohti kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030:n tavoitteita. Tiekartan sisältämät kuusi muutosaluetta tulevat ohjaamaan yhteiskunnan eri toimijoiden työtä ja osallistumista kestävän kehityksen edistämiseen.
Kestävän kehityksen toimikunta hyväksyi kansallisen Agenda2030 tiekartan puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marinin johdolla maanantaina 7. helmikuuta.
Kuntaliitto on ollut aktiivisesti mukana kestävän kehityksen toimikunnan työssä ja Agenda2030 tiekartan valmistelussa.
Agenda2030 tiekartassa on tunnistettu kuusi muutosta vaativaa aihealuetta, jotka ovat:
Hyvinvointia edistävä talous ja työ sekä kestävä kulutus
Sivistys, osaaminen ja kestävät elämäntavat
Hyvinvointi, terveys ja yhteiskunnallinen osallisuus
Kestävä energiajärjestelmä
Hyvinvointia edistävä ruokajärjestelmä
Monimuotoisuutta ja hiilineutraaliutta vahvistava metsien, vesien ja maan käyttö
Muutosalueet muodostavat tiekartan sisällön, joita yhteiskunnan eri toimijat voivat edistää omilla toimillaan.
Kunnat ja kaupungit ovat merkittävässä asemassa kestävän kehityksen tavoitteiden paikallisessa toimeenpanossa. Kuntien toiminta nivoutuu edellä mainittuihin muutosalueisiin. Tulevaisuuden kuntia tarkasteltaessa on syytä huomioida kestävän kehityksen asettamat uudenlaiset haasteet ja erilaisten kuntien erilaiset toimintaympäristöt.
Uudet kestävät kunnat
Kuntaliitossa on viime vuonna käynnistetty Uudet kestävät kunnat -ohjelma, jonka tarkoituksena on yhdessä kuntien kanssa tarkastella kuntien tulevaisuutta ja visioita sekä tukea kestävän kehityksen tavoitteiden paikallista toimeenpanoa.
Webinaareissa käsitellään kuntien päätöksentekoa, johtamista, organisoitumista sekä demokratiaa ja luottamushenkilötoimintaa.